"Od prvoga koraka do maratona" - Pragmin Obiteljski priručnik

Poštovani roditelji / skrbnici,

„Od prvoga koraka do maratona!“ naziv je prvog dijela Obiteljskog priručnika – publikacije udruge Pragme namijenjene roditeljima djece do sedme godine života.

Publikacija je sažeta, a cilj joj je da svaki dio bude „pri ruci“ roditeljima (i onima koji će to tek postati). Kratak teorijski uvod o tome „kada počinje odgoj i kakav odgoj odabrati“ uvodi čitatelja u teme pojedinog dijela publikacije nakon čega slijedi uvid u istraživanja. U svakom dijelu pokušava se odgovoriti na pitanja „Što biste trebali, a što ne biste trebali učiniti/reći/potaknuti“ kod svoga djeteta, a kroz razgovore s roditeljima i stručnjacima koji iznose svoja osobna iskustva ili stručni uvid u temu. Predlaže se i nekoliko igara, radionica, filmova ili pjesmama, zanimljive knjige koje mogu dublje odvesti u svijet odgoja i odrastanja djeteta, kao i isticanje važnosti razvijanja jezične djelatnosti pisanja koja se može poticati već od najranije dobi.

Publikaciju možete preuzeti OVDJE ili na mrežnim stranicama udruge Pragma: https://www.udruga-pragma.hr/od-prvoga-koraka-do-maratona.


Autori ovog priručnika su Nedjeljko Marković, dipl. socijalni radnik i predsjednik Pragme, Marija Granić, mag. psihologije, Adrijana Hadžić, mag. socijalnog rada, Ivana Sučić, dipl. novinarka, Jelena Adamlje, mag. socijalne pedagogije i Antonela Konjevod, prof.

Recenzentice publikacije su izv. prof. dr. sc. Marijana Majdak i doc. dr. sc. Koraljka Modić Stanke, a za dizajn je zaslužna Narcisa Vukojević, dipl. dizajnerica. Lekturu je obavila Jelena Gazivoda, mag. croat., mag. comm.

Programske aktivnosti provode se uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Zagreba. Sadržaj publikacije u isključivoj je odgovornosti Udruge i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Ministarstava i Grada Zagreba.


Dječji vrtić "Krijesnice!


Ispiši stranicu