Europski tjedan mobilnosti 2022.Tema ovogodišnjeg 21. Europskog tjedna mobilnosti je "Bolja povezanost" ("Better connections") kojom se diljem Europe nastoji podignuti svijest o važnosti održive mobilnosti i poticanja promjene ponašanja u korist aktivnih oblika mobilnosti, primjerice, pješačenja i bicikliranja, kao i korištenja javnog prijevoza. Tema je odabrana kako bi odrazila želju pojedinaca za ponovnim međusobnim povezivanjem nakon dugotrajne izolacije, ograničenja i prepreka.

S tim ciljem odabran je i ovogodišnji slogan "Kombiniraj i kreći se!" ("Mix & Move!"), kojim se potiče odabir aktivnih oblika kretanja ili kombiniranje pješačenja i bicikliranja s javnim prijevozom. Pritom se želi istaknuti kako se pješačenjem i bicikliranjem ne proizvode štetni emisijski plinovi, ali i brojne druge prednosti i dobrobiti, poput društvene i ekonomske pristupačnosti te pozitivnog učinka na ljudsko zdravlje.

U odgojnim skupinama DV "Krijesnice" i ove godine ćemo obilježiti navedenu manifestaciju sa djecom i roditeljima uz mnogobrojne aktivnosti u / izvan ustanove.

Središnji događaj tradicionalno se održava 22. rujna kada se obilježava Dan bez automobila, te pozivamo i Vas roditelje da navedenog dana dovedete svoju djecu u vrtić bez automobila i da im svojim primjerom ukažete na važnost alternativnih / ekološki prihvatljivijih načina kretanja odraslih i djece, što posljedično doprinosi očuvanju kvalitete zraka u našem okruženju.

Ispiši stranicu