Posjet skupine "Krijesnice" kozmetičkom salonu

U petak, 14.10.2022.g., djeca i odgojiteljica starije odgojne skupine "Krijesnice" bili su u posjeti kozmetičkom salonu "Manuela Picard", kojeg drže roditelji djevojčice i dječaka iz spomenute skupine, a u sklopu aktivnosti vezanih uz doživljaj emocija, kontrole emocije te upoznavanja sa različitim zanimanjima.

Ljutnja je jedno od temeljnih ljudskih emocija. Ona je tjelesni i psihološki odgovor na stvarnu ili zamišljenu prijetnju ili nepravdu. Ukoliko je naša ljutnja preintuitivna, tada bismo je trebali prepoznati kao problem i naučiti njome uspješno baratati.
 
Masaža je odličan način opuštanja. Masaža ima povoljan utjecaj na stres jer utječe na žlijezde tako što umanjuje lučenje hormona stresa i potiče opuštanje.
 
U tom procesu osvještavanja, podršku nam je pružila gospođa Starčević (Rokova i Nikina mama), pozvavši nas u svoj salon: „Manuela Picard“ na edukativnu radionicu opuštanja i njege kože. Cilj nam je bio i upoznavanje sa različitim zanimanjima te jačanju pozitivne slike o sebi.
 
Prilikom posjeta salonu smo se međusobno masirali, učili smo kako se opustiti. Pritom su nam pomogli prijatelji i prijateljice dodirom, sugestijama…
 
Hvala mami i tati Starčević na hvalevrijednoj podršci u odgojno-obrazovnom procesu!

U nastavku možete vidjeti dojmove djece nakon posjeta te nekoliko fotografija za dočaravanje doživljaja u salonu...
 
Monia: „Mazali smo kreme.“
Lana: „Kada smo ljuti odemo tamo na opuštanje.“
Nika: „Lijepo se masirat.“
Monia: „Masiranje je bilo opušteno.“
Ivona: „Naučila sam da kremom masiram ruke.“
Marko Ć.: „Na putu do salona sam vidio uspinjaču i bicikle. Meni se to svidjelo.“
Grga: „A kad' se popneš na „oblaki““

  

  

  

 

 

Ispiši stranicu