Posjet djece iz programa "Dijete i scenska umjetnost" Visokom učilištu Algebra

Djeca starijih skupina, polaznici Kraćeg programa likovno-scenskog izraza i lutkarstva "Dijete i scenska umjetnost", 07. prosinca 2023.g. posjetili su Visoko učilište Algebra.

Visoko učilište Algebra u prostorijama svog zagrebačkog kampusa otvorilo je, u čast 70 godina Zagreb filma, novu dvoranu Dušan Vukotić.

Dušan Vukotić je 1962. godine osvojio Oscara za animirani film "Surogat" te postao prvi i jedini filmski profesionalac iz Hrvatske koji je osvojio tu prestižnu nagradu Američke filmske akademije.

Djeca iz programa "Dijete i scenska umjetnost", u suradnji s gospođom Kristinom Brajković, upoznala su se s likom i djelom Dušana Vukotića pogledavši obnovljenu verziju animiranog filma "Surogat".

Hvala Visokom učilištu Algebra koje nam je omogućilo da vidimo originalnu statuu Oscara, te gospođi Kristini Brajković i gospodinu Kreši Pletikosi koji su nam omogućili ovu hvalevrijednu suradnju.

O dojmovima djece najbolje govore fotografije te njihove izjave u nastavku:

Sonja: "Odlična mi je bila soba s robotima"; "Najviše mi se sviđalo kada smo hodali po puno lijepih i velikih soba, vozili se u liftu i pjevali i sjedili ko u velikoj školi."
Pia: "Zgrada mi je jako lijepa i super mi je crtić."
Neva: "Najbolje mi je bilo kada smo gledali Zlatnog čovjeka."
Mila: "Sviđa mi se dvorana za crtić i teta Kristina."
Franco: "Striček Krešo je čarobnjak."
Mila: "Bilo mi je najljepše kada smo bili u dvorani i kada je teta Kristina pričala, a striček Krešo slikao i super je kada sam gledala prijatelje na TV."   

   

   

   

Ispiši stranicu