NOVO! Obavijest za djecu školske obveznike za školsku godinu 2024./2025. s već utvrđenim teškoćama u razvoju i djece koja su u školskoj godini 2023./2024. dobila Rješenje o odgodi upisa u I. razred OŠ


OBAVIJEST ZA RODITELJE / SKRBNIKE
djece školskih obveznika za školsku godinu 2024./2025. s već utvrđenim teškoćama u razvoju i djece koja su u školskoj godini 2023./2024. dobila Rješenje o odgodi upisa u I. razred OŠ
 

Poštovani roditelji / skrbnici,
 
temeljem dostavljene obavijesti Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, a vezano uz proceduru upisa u I. razred osnovne škole, sukladno Pravilniku o osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju, ovim putem želimo vas obavijestiti da, iznimno od redovitog upisnog roka utvrđivanja psihofizičkog stanja djece, djeca školski obveznici u školskoj godini 2024./2025. s već utvrđenim teškoćama u razvoju i djeca koja su u školskoj godini 2023./2024. dobila Rješenje o odgodi upisa u I. razred osnovne škole, trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja zbog upisa u I. razred osnovne škole u vremenu od 15. veljače do 15. travnja 2024. godine, kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora (primjereni program obrazovanja za dijete već od prvog dana nastavne godine, osiguran pomoćnik u nastavi ili uključenost u program predškole, za dijete kojem će biti određena odgoda upisa).
 
S obzirom da pregled djeteta obavlja stručno povjerenstvo škole kojega je član i nadležni školski liječnik, roditelj/skrbnik obvezan je prijaviti dijete za pregled u ambulanti nadležnog školskog liječnika, a s ostalim članovima stručnog povjerenstva dužan je utvrditi termin pregleda u školi koju će dijete pohađati prema upisnom području.
Termine za pregled u ambulanti školske medicine odnosno procjene u školi, moguće je dogovoriti putem aplikacije Terminko.hr, odnosno putem kontakt brojeva školskih ambulanti i škole kojoj pripadate prema upisnom području, odnosno adresi prebivališta.
Raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djece odnosno upisna područja, nalaze se na web stranici Dječjeg vrtića „Krijesnice“  www.vrtic-krijesnice.zagreb.hr te web stranici Grada Zagreba www.zagreb.hr.
 
Za sve dodatne informacije slobodni ste obratiti se na kontakte Dječjeg vrtića „Krijesnice“.
 
Zahvaljujemo na suradnji!
 
Dječji vrtić „Krijesnice“
 

Ispiši stranicu